Ut

Ut

Poesidebut, 2015

Theodor Hildeman Togner

Ladda ner pressbilder

Jag tittar på mig själv i spegeln. En gren av syrén som reser sig ur mig. Vem är det som kallar det här för flicka? Det här materialet är inte mitt, det tillhör någon annan. En äng av blommande bilder breder ut sig kring mig. De stela bladen slår mot mina ben medan jag rör mig framåt. Min kropp är ett collage av flickor jag inte är.

Debutantporträtt: Theodor Hildeman Togner

Flickorna. Spegeln. Rosen. Begär. Rosen. Kroppen. Spegeln. Flickorna. Begär. Ansiktet. Och det regnar mot fönsterrutorna. Spegeln. Kroppen. Flickorna. Rosen. Vad är det här materialet. Vem är det som kallar mig för flicka. Rosen. Hör du mig? Flickorna. Spegeln. Rosen. Kroppen. Det här materialet. Begär. Eternellen spricker och smulas sönder mellan mina fingrar. Spegeln som berättar. Kroppen. Rosen. Flickorna. Begär. Ut. I kroppen i rummet i huset i staden står jag mitt i vimlet. Utan rum, mitt i rummet. Spegeln som berättar. Barndomen. Det var något där, var det inte? Rosen. Flickorna. Begär. Kroppen. Minnesbilder dränkta i mitt eget ljus. Jag letar efter henne. Jag går ut som flicka som om det skulle kunna få mig att hitta henne. Rosen. I spegeln. Det här materialet. Ut. Hör du mig? Men jag är ingen flicka. Jag ser henne i min kropp. Ut. Jag vill inte minnas flickorna såsom jag minns dem. Jag vill att hon ska veta det. Det fanns andra där än vi, flickor och pojkar. I minnet. Ut. Men hon såg inte på mig, mötte inte min blick. Ut. Jag kysser spegelglaset. Är ingen flicka. Rosen. Kroppen. Spegeln. Jag kommer inte ut. Huvudet en blomtjocknad. Begär. Hör du mig? Rör försiktigt vid bladet som lossnat från sin roskropp. Är det jag som har gjort det här? Bränt upp alla bladen? Jag ser på mig själv i spegeln.

Theodor Hildeman Togner är född 1992 och bor i Stockholm. Han har tidigare läst skrivarlinjen på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö.

Theodor Hildeman Togner
Fotograf: Matti Koli

Andra titlar från Lesbisk ♥ Pocket

HUNGER

HUNGER

Romandebut, 2020

Anna Nygren

Läs mer >
Hej vilt

Hej vilt

Romandebut, 2018

Mimmi Corneliusson

Läs mer >
En omaka flicka

En omaka flicka

Roman, 2015

Ann Bannon

Läs mer >
Queer Nation-manifestet

Queer Nation-manifestet

Manifest, 2014

Queer Nation, ACT UP

Läs mer >