Lesbisk ♥ Pocket

Bild: Vide Koli

DEBUTANTPORTRÄTT
Theodor Hildeman Togner, Ut
Poesidebut, vår 2015

Flickorna. Spegeln. Rosen. Begär. Rosen. Kroppen. Spegeln. Flickorna. Begär. Ansiktet. Och det regnar mot fönsterrutorna. Spegeln. Kroppen. Flickorna. Rosen. Vad är det här materialet. Vem är det som kallar mig för flicka. Rosen. Hör du mig? Flickorna. Spegeln. Rosen. Kroppen. Det här materialet. Begär. Eternellen spricker och smulas sönder mellan mina fingrar. Spegeln som berättar. Kroppen. Rosen. Flickorna. Begär. Ut. I kroppen i rummet i huset i staden står jag mitt i vimlet. Utan rum, mitt i rummet. Spegeln som berättar. Barndomen. Det var något där, var det inte? Rosen. Flickorna. Begär. Kroppen. Minnesbilder dränkta i mitt eget ljus. Jag letar efter henne. Jag går ut som flicka som om det skulle kunna få mig att hitta henne. Rosen. I spegeln. Det här materialet. Ut. Hör du mig? Men jag är ingen flicka. Jag ser henne i min kropp. Ut. Jag vill inte minnas flickorna såsom jag minns dem. Jag vill att hon ska veta det. Det fanns andra där än vi, flickor och pojkar. I minnet. Ut. Men hon såg inte på mig, mötte inte min blick. Ut. Jag kysser spegelglaset. Är ingen flicka. Rosen. Kroppen. Spegeln. Jag kommer inte ut. Huvudet en blomtjocknad. Begär. Hör du mig? Rör försiktigt vid bladet som lossnat från sin roskropp. Är det jag som har gjort det här? Bränt upp alla bladen? Jag ser på mig själv i spegeln.

Theodor Hildeman Togner är född 1992 och bor i Stockholm. Han har tidigare läst skrivarlinjen på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö.

 

Tillbaka

Lesbisk Pocket ger ut böcker med blickar och begär som ändrar världen till det bättre.

Vi som driver förlaget heter Lyra Ekström Lindbäck, Emma Jonsson Sandström och Leo Andrea Nordwall. Våra pressbilder är fria att använda.

Kontakta oss på info@lesbiskpocket.se